Intergrasikan Akaun FTP Onedrive Dan Google Drive Anda Dengan Multcloud

Intergrasikan Akaun FTP Onedrive Dan Google Drive Anda Dengan Multcloud

Salam 1 Malaysia Dan Salam Buat Semua...

ftp

FTP = File transfer Protocol yang disokong oleh pelayan webserver anda seperti Apache, Nginx, Litespeed dan banyak lagi.

GoogleDrive

Google Drive = Menyediakan storage sebanyak 15 GB untuk menyimpan fail, video, audio, data dan maklumat yang disediakan oleh Google secara PERCUMA kepada pengguna Google akaun.

OneDrive

OneDrive = Menyediakan storage sebanyak 5GB untuk menyimpan segala fail, video, audio, data dan maklumat yang disediakan oleh microsoft secara PERCUMA kepada pengguna outlook akaun.

Dengan multiple clouds manager anda boleh membuat kombinasi diantara 3 server dan pelayan seperti yang disebutkan diatas bersama untuk mengintergrasikan serta berkongsi maklumat dan fail dari Google drive ke FTP atau microsoft onedrive ke Google Drive secara vice versa so fourth dan fourfront. Teknologi ini dianggap amat mustahil untuk dilakukan pada sebelumnya namun dengan kecanggihan pada teknologi masa sekarang membuatkan ianya tidak mustahil untuk dilakukan.

add-services

 

Multcloud adalah penyelesaian kepada permasalahan automasi disebabkan ia menggunakan teknologi transmisi yang amat berkesan sekali sekali kerana dapat memindahkan data yang besar daripada google drive dan onedrive tadi kepada FTP atau sebaliknya secara berkesan. Contohnya anda ingin memindahkan fail yang beerkapasiti sebanyak 5GB daripada onedrive tadi kepada googledrive anda tidak perlu untuk tunggu sehingga proses selesai makanya anda boleh menutup komputer anda dan membiarkan proses pemindahan dilakukan didalam background secara cloud.

 

 

 

Facebook Comments
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

About alderson

AKA Pseudo
Comments are closed.
Asia/Jerusalem : 13:12:51America/New_York : 06:12:51Asia/Tokyo : 19:12:51Asia/Kuala_Lumpur : 18:12:51