wordpress-logo

Hosting WordPress Percuma Dengan Pakej Menarik

Salam 1 Malaysia Dan Salam Buat Semua…

Hosting WordPress custom domain secara PERCUMA dengan pakej menarik? memang anda akan mula tertanya ape itu pakej yang menarik dan hosting wordpress secara percuma?

Hosting wordpress secara percuma bermakna anda menggunakan perkhdimatan self hosted wordpress yang di hostkan oleh penyedia-penyedia server anda tanpa anda perlu membayar apa-apa kepada mereka pada setiap bulan.

Boleh percaya ker? Tips yang akan saya berikan adalah mungkin 90% boleh dipercayai berdasarkan pengelaman dan pengamatan saya perlu lihat dan tengok pada aspek kreadbility mengenai siapakah pengendali  yang menjalankan perkhdimatan hosting tersebut samada dibelakangi oleh organisasi organisasi yang berkredibiliti dengan menyediakan perkhdimatan yang berkualiti dan yang penting mereka boleh dipercayai untuk mengendalikan wordpress anda pada pelayan mereka dengan baik daripada segi support, uptime,control panel, kelebihan sokongan dan kebolehan untuk memilih server side scripting seperti umumnya PHP, lazimnya PERL serta PYHON sebagai bonus dan banyak lagi

 

sftp

Apa yang penting jika bagi saya adalah kemudahan SFTP berbanding FTP itu sendiri.SFTP ini perlu ada sebagai mandatori. Sebabnya Kenapa? Sebabnya dengan adanya SFTP port yang disediakan kita boleh melakukan SSH kepada webserver tersebut untuk mengkripsi sambungan internet dan data peribadi kita daripada open network/sniffer sniffer/hackers melalui web browser dan aplikasi lain yang punyai sokongan SOCKS PROXY pada komputer kita untuk keluar ke satu gateway melalui proses yang dinamakan SSH TUNNELLING ataupun SSH PORT FORWARDING dengan secure shell.

Entri pada kali ini saya ingin menengahkan penyedia hosting untuk wordpress itu ialah wpnode.net  kloud51 Copahost

wpnode-platform

Free WP Hosting

Absolutely free WordPress hosting by WPNode. Lightning fast with strong security. Free CDN and email. Starting at $0!

Kelebihan penyedia hosting ini adalah antara yang termasuk dalam pakej yang saya minati diantaranya ialah:

Melakukan pemindahan data trafik tanya batasan kepada pengunjung untuk mengunjungi dan melawat halaman website anda.

Menyediakan akses SFTP untuk muat naik dan muat turun fail anda. Secure atau SFTP berlainan dengan FTP standard (File Transfer Protocol) dimana SFTP tadi dapat mengcrypt commands, data dan keduanya sekali untuk mengelakkan seperti password terdedah dan ditransmitkan kepada clear open network

phpmyadmin

Standard kemudahan PHP seperti phpMyAdmin untuk mengakses dan mengintergrasikan database MySQL untuk membuat, mengubah dan memadam database, table , fields, dan rows anda.

Nasihat saya ialah jauhi lah daripada penyedia-penyedia webshosts seperti 000webhost, heliohost, 2freehosting x10hosting dan seumpamanya kerana meraka ini adalah bullshitting dalam industri webhosting dan amatlah tidak berkualiti.

Facebook Comments
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

About alderson

AKA Pseudo

Comments are closed.
Asia/Jerusalem : 13:08:37America/New_York : 06:08:37Asia/Tokyo : 19:08:37Asia/Kuala_Lumpur : 18:08:37